Activitats 2011-2013 - Fundació Pallach

 

  
Vaya al Contenido

Menu Principal

Activitats 2011-2013

Activitats > Recull d'activitats


"Experiències en educació inclusiva: vinculació família, escola, comunitat"
15.3.13

El dia 15 de març va tenir lloc al CME de Palafrugell  una taula rodona – col·loqui, organitzada per la Fundació J. Pallach, sobre "Experiències en educació inclusiva: vinculació família, escola i comunitat".
Els ponents Moisès Esteban-Guitart i Dani Reyes –que han intervingut també en l’edició d’un llibre publicat per editorial Horsori i amb el mateix títol que la taula rodona juntament amb Ignasi Vila- van donar a conèixer el programa Fons de coneixement  com una estratègia per gestionar, satisfactòriament, la diversitat lingüística, identitària i nacional, tot creant nous lligams de col·laboració entre els docents i les famílies –especialment les provinents d’altres cultures- i  basant-se en el reconeixement i la confiança mútues.
L’animat col·loqui entre ponents i assistents va cloure l’acte.

 Acte lliurament IX Premis Pallach en experiències educatives a Figueres.
9.3.13

El passat dia 9 de març va tenir lloc al saló de sessions de l’Ajuntament de Figueres l’acte de lliurament del IX Premi Nacional d’Experiències Educatives Josep Pallach. L’acte, presidit per l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va comptar amb la presencia de la vídua de Pallach –Teresa Juvé- i de la seva filla Antònia. Intervingueren en els parlaments el regidor d’Educació de Figueres, Josep M. Godoy, i el president de la Fundació Josep Pallach, Josep M. Soler. Els dos destacaren l’alta qualitat dels 17 treballs presentats.
En la seva intervenció, Soler féu un resum del procés inicial seguit per la fundació i es referí al Josep Pallach que havia conegut; també anuncià que el proper 5 d’abril es presentarà a Palafrugell el documental
"Flaixos per al meu blog: Juvé-Pallach", coproduït per la productora MUF Animation i Televisió de Catalunya, sobre la figura de Pallach i de la seva dona Teresa Juvé. Aquest documental, dirigit per Carles Canet,  s’emetrà més endavant per Televisió de Catalunya.
Dels 17 treballs presentats,el jurat ha decidit enguany atorgar un premi únic, dotat amb 5.000 euros,a l’institut de Malgrat de Mar pel seu projecte Una televisió a l’escola: l’explotació a l’aula dels mitjans audiovisuals. El jurat en destaca l’estructuració de l’experiència i la seva continuïtat; també en remarca l’abast extraescolar i el seu caràcter interdisciplinari i globalitzador.
Així mateix, i tenint en compte l’alta qualitat dels treballs, el jurat ha cregut necessari donar un accèssit, dotat amb 1.000 euros, a l’escola del Far d’Empordà pel seu projecte Les herbes remeieres: usos medicinals. Una tradició que cal conservar.   Segons el jurat es valora "la interdisciplinarietat i implicació de tota la comunitat educativa, el seu valor pedagògic i la possibilitat d’adaptació a altres centres
educatius".
El jurat d’aquesta edició ha estat presidit pel regidor d’Educació de Figueres, Josep M. Godoy, i estava format per Antònia Pallach, filla del pedagog i polític figuerenc i professora de la Universitat de Tolosa, per Mercè Castelló, directora de l’institut Cendrassos, per Marta Ros, inspectora d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, per Montserrat Nogué, directora del Servei Educatiu de l’Alt Empordà, i per Josep Maria Soler, president de la Fundació Pallach. Presentació de la Fundació Josep Pallach a les AMPA'S vinculades a la FAPAC de les comarques gironines.
8.2.13

Durant aquest mes de febrer s'ha portat a terme la presentació de la Fundació a totes les AMPA’s vinculades a FAPAC (Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya), de la demarcació de Girona.
Aquests actes són possibles gràcies al conveni de col·laboració mutu que tenen signat la FAPAC i la Fundació Josep Pallach.
Aquest fet de ben segur que obrirà vies de relació que ens permetran, en un futur proper, emprendre conjuntament accions de més ampli abast."Fem xarxa": Primera trobada de professionals i equips psicoterapèutics i psicopedagògics privats d'infància i  2.2.13                                      adolescència del Baix Empordà.

Organitzada i impulsada per la Fundació Josep Pallach, el dissabte dia 2 de febrer ha tingut lloc aquesta primera trobada amb l’objectiu de facilitar el coneixement mutu dels propis centres i d’allò que treballa cada professional i equip.
La trobada ha estat considerada com a molt profitosa i interessant pels pràcticament tots els professionals i equips de la comarca implicats. Aquest "fem xarxa" inicial es veurà complementat més endavant amb lligams amb els equips públics de la comarca que es reuneixen sota les sigles de la CTIC –Comissió Tècnica Interdepartamental de Catalunya-, en aquest cas al Baix Empordà i que presideix el Sr. Àngel Guirado.
Entre les accions que es podrien dur a terme en el futur es veuria molt bé la proposta que fa la Fundació per impulsar una Jornada de formació conjunta per a tots els equips –públics i privats- i que fos oberta també a altres col·lectius vinculats o interessats en la temàtica que es pugui tractar. Conveni amb el Col.legi Oficial de Metges de Girona
30.1.13

El passat 30 de gener es signà a la seu del Col·legi Oficial de Metges de Girona un conveni de col·laboració per a la formació entre la Fundació Josep Pallach, el propi Col.legi de Metges i la Fundació Pascual i Prats (ens del propi COMG per a temes de formació).
Aquest conveni permetrà que els tres col.lectius puguin impulsar i organitzar conjuntament activitats educatives, amb contingut transversal, per a la promoció de la salut en tots els seus àmbits i dirigides tant als professionals com al públic en general.
Signaren el conveni el Dr. Benjamí Pallarés, com a president del COMG, el Sr. Josep M. Soler, com a president de la Fundació Josep Pallach, i la Dra. M. Dolors Lloret, en qualitat de presidenta de la Fundació Pascual i Prats. També hi assistiren altres persones vinculades als tres col.lectius.Josep M Soler, Palafrugellenc de l'any 2012
16.12.12

Josep M Soler formà part dels Palafrugellencs de l'Any 2012. Les raons d'aquesta distinció vénen de la seva vinculació al món de l'hoquei local - fou impulsor l'any 1969 de l'actual Club Hoquei Palafrugell- i també per la seva trajectòria en el món de la docència, especialment en aquests últims temps com a persona que ha posat la primera pedra de la Fundació Josep Pallach, del qual n'és el president.


Pep Marí amb la Fundació Josep Pallach
14.12.12

Fundació Josep Pallach presenta el llibre "Aprender de los campeones" amb l'autor Pep Marí, acte patrocinat per la Penya Barcelonista de Palafrugell, a la sala d'actes del Teatre Municipal de Palafrugell.

El passat 14 de desembre, compartien la taula de l’acte persones de Palafrugell vinculades amb l’autor del llibre. Entre tots van anar construint una caricatura de l’autor a través del  contingut del llibre, de vivències i records personals. Pep Marí els va presentar com a amics i també campions en algun aspecte: Josep M Soler , Pep Molero, Ismael Tauler, Jordi Serra i Carmela Fortuny.

"Per arribar a l’excel • lència a qualsevol àmbit de la vida, es poden seguir les mateixes passes que per arribar a ser un gran esportista",  "Els equips guanyadors estan integrats per persones que a més a més de compartir valors i objectius, tenen el mateix nivell de compromís" són alguns fragments del llibre "Aprender de los campeones"; però Pep Marí  va saber anar més enllà i amb certes dosis de màgia i optimisme va transmetre als assistents les claus i essència del seu contingut , sempre amb molt bon humor i ben farcit d’anècdotes , records, vivències i reflexions.

L’il.lustríssim alcalde de Palafrugell Sr Juli Fernández i el Sr Eduard Bofill, vice-president de la Penya Barcelonista de Palafrugell, van cloure el lluït acte. Es va comptar també amb la presència de Josep Pujols, delegat d’Esports de la Generalitat de Catalunya a Girona, i amb una gran àmplia assistència de públic.

Al torn de signatures del llibre, la Penya Barcelonista de Palafrugell va obsequiar amb una copa de cava a tots els assistents.

Reunió del Patronat Fundació Josep Pallach.
14.12.12

A la reunió del Patronat Fundació Josep Pallach, celebrat el divendres 14 de desembre a Palafrugell, es valora molt favorablement les accions que la Fundació ha portat a terme durant aquest 2012 i s'anima a continuar creixent internament i fent xarxa.

Amb Josep M Soler com a president i creador de la Fundació, i dins el primer any de vida pública, la Fundació Josep Pallach ha treballat intensament enfortint l'organització interna i acordant nexes de col.laboració amb institucions, Col.legis professionals, entitats, ... per tal de fer arribar el  missatge: "Tothom educa, s'educa tothom; fem xarxa". Dels diversos documents interns que s'han elaborat,  el Pla del Voluntariat Fundació Josep Pallach és el que ha marcat la pauta de la coordinació i cohesió interna. Actualment, qui fa possible els reptes de la Fundació Josep Pallach, a nivell de funcionament intern són, totes, persones voluntàries o que col.laboren aportant coneixements des del seu àmbit professional. Amics, Col.laboradors, Patrocinadors.... recolzen econòmicament la inciativa.

Tot i el seu caràcter experimental, les primeres  activitats dutes a terme han estat altament valorades. Les tres edicions del curs bàsic al voluntariat,  les presentacions dels  llibres  de Montse Palma i de Pep Marí, així com l'èxit de participació de les  jornades  "Lectura, eina vital" a principis de juliol, o els lligams que s'han anat teixint a nivell institucional, de centres dedicats a aspectes concrets de l'educació, etc. fan preveure molt bones possibitats de creixement de la Fundació en els propers anys.
          

Conversa intergeneracional amb Teresa Juvé.
23.10.12

El passat dia 23 d’octubre va tenir lloc al Centre Municipal d’Educació de Palafrugell un acte extraordinàriament enriquidor, educatiu i emotiu i que des de la Fundació Josep Pallach creiem que no pot quedar en l’oblit.

Es tracta d’una conversa intergeneracional que formava part de la sèrie anomenada Llegides, programada per la tardor de 2012 a diferents localitats catalanes (Lleida, Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona i Palafrugell) i sempre amb dos protagonistes d’edats ben diferents. En el nostre cas, els dos protagonistes eren Teresa Juvé, escriptora, de 91 anys, i Carles Canet, lligat al món audiovisual, d’una altra generació.


A tots els que vam tenir el goig d’assistir-hi ens encantà conèixer detalls de la vida d’un i altre, de la relació i valoració que un feia de la vida de l’altre i de circumstàncies concretes o anècdotes extraordinàries sorgides en conèixer-se. En Carles comentà de manera molt especial la fascinació que sent per la Teresa: la seva coherència a l’exili, la relació amb el seu marit –Josep Pallach- amb qui no parava de xerrar d’una o altra cosa, de circumstàncies concretes del seu tarannà global i –com no!-
de les seves ganes de viure! “Si cal 120 anys” –digué. Al seu costat, en Carles va saber en tot moment transmetre el que calia, allò que a ell li havia interessat de la Teresa. Arribà fins i tot a comentar com s’ho havia fet –conjuntament amb altres persones, com Pere Baltà, per exemple- per proposar en el seu moment per a la Teresa la distinció de la Medalla d’Or de la Generalitat i que li fou concedida.

No cal ni dir que persones vinculades a la Fundació Josep Pallach que hi érem a l’acte en vam sortir altament satisfetes perquè vam conèixer molt més encara la vida, l’època, les dificultats i la coherència amb els seus ideals d’unes persones com la Teresa Juvé i en Josep Pallach; i ho vam poder viure gràcies a la vinculació de la Teresa amb en Carles i a la gran habilitat d’aquest per anar conduint de manera ideal un acte tan entranyable.


Tercera edició del curs de voluntariat.
17.10.12

La Fundació Josep Pallach ha organitzat el tercer curs bàsic inicial de voluntariat, els dies 10 i 17 d’octubre de 2012, amb la finalitat d’anar ampliant la xarxa de voluntaris de la Fundació i anar consolidant així la seva estructura interna. El curs es va portar a terme al Centre Municipal d’Educació de Palafrugell, amb la participació d’una quinzena de persones interessades a formar part i participar activament de la Fundació des de diferents àmbits: comunicació, projectes, noves tecnologies, convenis, comissions d’activitats…


Josep M Soler, president de la Fundació, juntament amb les formadores Assumpta Roqueta i Anna Viñas van desenvolupar , a nivell teòric i amb vivències pràctiques, els següents blocs de continguts: el voluntariat dins la Fundació Josep Pallach; la Fundació Josep Pallach –finalitats, organització interna-; comunicació, treball col.laboratiu.

Actualment , les persones que desenvolupen i impulsen les finalitats de la Fundació són totes persones voluntàries, i les seves accions s’emmarquen dins el Pla del Voluntariat de la Fundació Josep Pallach.
Èxit de les jornades “Lectura, eina vital”
4/7/12

Les Jornades “Lectura, eina vital”, organitzades per la Fundació Josep Pallach, dutes a terme del 2 al 4 de juliol al CME de Palafrugell, han respost àmpliament a les expectatives, tant pel nombre d’assistents com la qualitat de les intervencions. Tanmateix s’han acomplert els objectius de transversalitat que es pretenien: reflexionar sobre la lectura des d’una perspectiva educativa global, obrir als docents i altres professionals a nous horitzons de complementarietat que els puguin ser útils en la seva tasca i sense oblidar l’important paper de les famílies.  

Les aportacions dels ponents des d'una perspectiva més global: Dr. Josep M. Vendrell –des de la medicina-; Anna Viñas –des de la perspectiva relacional. I d’altres de més específiques: Margarida Falgàs –llegim plegats-; Joan Bonals –la lectura en contextos comunicatius-; Carme Fenoll –activitats per al foment de la lectura-; Enriqueta Garriga –reflexions sobre els processos d’aprenentatge de la lectura-; Neus Arqués –lectura i futur-. Així com també experiències per a la promoció de la lectura molt interessants: Compromesos amb la lectura; la lectura fàcil; programa LECXIT; Nius de Lectura –amb Mercè Escardó-.

A la inauguració de les Jornades, a més del president de la Fundació, hi va intervenir el regidor d’Educació i Cultura de Palafrugell, Sr. Xavier Rocas. L'Ilms. Sr. Juli Fernández, Alcalde de Palafrugell, va cloure les Jornades.

Com activitats complementàries, els assistents van tenir l’opció de visitar llocs emblemàtics de Palafrugell, entre els quals hi havia el recent inaugurat Museu del Suro.
Els resultats altament positius que n’han fet individualment -tant els assistents com els propis ponents- predisposen a seguir en el camí emprès per la Fundació.
La Fundació Pallach imparteix el segon curs de voluntariat
3/5/12

La Fundació Josep Pallach porta a terme -el 26 d'abril i el 3 de maig-  el segon curs de formació dels seus propis voluntaris, després de la bona acceptació que va tenir el primer, celebrat els passats 22 i 29 de març.  D'aquesta manera, la Fundació Josep Pallach avança en la consolidació d'un programa de formació de voluntaris que pretén crear una xarxa de col·laboradors per impulsar les activitats de l'entitat.
Aquest segons curs s'imparteix, com el primer, en  el Centre Municipal d’ Educació, de Palafrugell, on la fundació té actualment la seu de manera provisional, i compta amb una inscripció d'una vintena de persones procedents de diferents àmbits professionals que comparteixen interès per l'educació entesa com una acció que requereix la col·laboració de tots els àmbits socials.

Aquesta nova edició del curs és a càrrec de M. Assumpció Roqueta, mestra i psicòloga, Anna Viñas, educadora social i psicopedagoga i Josep M. Soler, mestre, psicòleg i president de la Fundació. La formació es planteja a través de dues línies: la genèrica, que es basa en les directrius de la Carta del Voluntariat de Catalunya i l’específica que instrueix sobre els criteris d’actuació, l’organització interna, les finalitats de la Fundació i el vincle de compromís que s’estableix entre l’entitat i els voluntaris inscrits. Aquest curs es farà periòdicament en la mesura que la incorporació de nous voluntaris ho requereixi.

La formació de voluntaris s'emmarca en el Pla de Voluntariat que la Fundació Pallach ha dissenyat amb la finalitat de captar la col·laboració de persones procedents de centres educatius, institucions i associacions sense ànim de lucre, així com de grups de tots els àmbits professionals i socials que s’han distingit pel seu afany de contribuir a la millora social, que comparteixin el propòsit d’educar transversalment i en xarxa i que se sentin motivades per un esperit de responsabilitat social i de participació. Foto C. Soler: Vista parcial de l'aula durant el segon curs.

Montse Palma, amb la Fundació Josep Pallach
12/4/13

Montse Palma, psicòloga i ex-diputada del PSC al Congrés de Diputats va manifestar el seu suport a la Fundació Josep Pallach  en el decurs de l'acte de presentació del seu llibre "Contra la crisi, talent"  celebrat a la Biblioteca de Palafrugell el passat 12 d’abril. Van intervenir també l'alcalde de Palafrugell i ex-company de grup parlamentari, Juli Fernández, i el president de la Fundació, Josep M. Soler.

Montserrat Palma,  profundament compromesa amb el món de l'educació en tots els seus àmbits, va oferir una visió àmplia dels debats i de l’evolució que durant els últims anys ha experimentat la política educativa, especialment pel que fa referència a la universitat i la investigació científica. L’autora, ponent en la tramitació de les lleis d'educació, d'universitats i ciència, mostra en els quaranta textos del llibre moments i aspectes d'aquests processos i reflexiona sobre qüestions de fons com el dret fonamental a l'educació, la formació professional i l'ocupació o la necessitat de pactes educatius.

El llibre també s’ocupa de la reforma de l'educació universitària i del procés de Bolonya, de la formació del professorat o de la qüestió lingüística fins a les relacions ciència-societat, la inversió en R+D+I, la divulgació i cultura científica o la nova llei de la ciència.
Montse Palma (Figueres, 1959), és psicòloga, llicenciada en filosofia i lletres per la UAB, màster en psicologia de l'aprenentatge. Ha fet estudis de doctorat en psicologia de l'educació. És professora de la Universitat de Girona des del 1989. Militant del PSC des del 1991, ha estat regidora de l'Ajuntament de Figueres i ha encapçalat la llista del PSC de Girona a les eleccions generals del 2004 i el 2008.

La Fundació Pallach imparteix el primer curs de formació de voluntaris
29/3/12

La Fundació Pallach ha posat en marxa el primer programa de formació dels seus propis voluntaris mitjançant un curs que se celebra els dies 22 i 29 de març al Centre d’Ensenyament Municipal de Palafrugell, on la fundació té actualment la seu de manera provisional. A través d’aquest curs, que en aquesta primera edició té un format de programa pilot, la Fundació Pallach es proposa facilitar la formació bàsica inicial a persones que han manifestat que voldrien formar part del voluntariat de la Fundació per a participar en el desenvolupament de les activitats de l’entitat.


Aquesta formació s’ha plantejat a través de dues línies: la genèrica, que es basa en les directrius de la Carta del Voluntariat de Catalunya i l’específica que instrueix sobre els criteris d’actuació, l’organització interna, les finalitats de la Fundació i el vincle de compromís que s’estableix entre l’entitat i els voluntaris inscrits. El curs es farà periòdicament en la mesura que la incorporació de nous voluntaris ho requereixi.

Aquesta primera edició del curs de formació de voluntaris ha estat impartida per M. Assumpció Roqueta, mestra i psicòloga, Anna Viñas, educadora social i psicopedagoga i Josep M. Soler, mestre, psicòleg i president de la Fundació.

La Fundació Josep Pallach ha dissenyat un Pla de Voluntariat amb la finalitat de captar la col·laboració de persones procedents de centres educatius, institucions i associacions sense ànim de lucre, així com de grups de tots els àmbits professionals i socials que s’han distingit pel seu afany de contribuir a la millora social, que comparteixin el propòsit d’educar transversalment i en xarxa i que se sentin motivades per un esperit de responsabilitat social i de participació.


Conveni amb el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya
8/3/12

La Fundació Josep Pallach i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (COTSC) han signat un conveni de col·laboració i d’intercanvi de recursos, emmarcat en els criteris d’educació transversal que inspiren ambdues parts, en aquest cas aplicats en l’àmbit del treball social.

Mitjançant aquest conveni, les activitats formatives relacionades amb el treball social que promoguin la Fundació i el Col·legi es podran acreditar recíprocament com a mèrit mitjançant la certificació de participació corresponent. que facilitaran en cada cas la Fundació o el COTSC. Així mateix, mercès a aquest conveni, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i la Fundació Pallach posen a disposició recíproca les respectives xarxes de difusió a tot el territori català per a la difusió de les activitats que cada una d’elles porti a terme i fixen també un vincle permanent per a l’intercanvi d’activitats que tinguin interessos compartits per a ambdues parts, com pot ser el cas de cursets, conferències, jornades, estudis, etcètera.

El conveni es va signar el passat 8 de març a la seu del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, a Girona, amb l’assistència de la degana Núria Carrera Comes, de la delegada a Girona, Anna Maria Galobardes, del President de la Fundació Josep Pallach, Josep Mª Soler, i de Francesc Frigola, membre de l’equip coordinador de la Fundació. Durant l’acte, ambdues parts van manifestar la voluntat d’aprofundir i ampliar els vincles emmarcats per aquest conveni.

A la fotografia, d’esquerra a dreta, Anna Maria Galobardes Gelada, degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Girona; Francesc Frigola i Josep Maria Soler de l’equip coordinador de la Fundació Pallach i Núria Carrera Comes, degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya a Barcelona, en el decurs de la signatura del conveni.

La Fundació Pallach rep una gran acollida el dia de la seva presentació pública
13/1/12

El record i la gran estima cap a la figura del pedagog, així com la gran acollida vers el projecte de la Fundació, van possibilitar que l'acte traspués emotivitat i també reflexió sobre el futur de l'educació i els nous reptes als quals s'enfronta la societat del segle XXI.

Diverses personalitats de l'àmbit de la política i de l'educació i públic en general, van voler viure in situ aquesta data que per a la Fundació ha sigut molt important. Entre els polítics hi havia des del president Pascual Maragall i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, fins a diputats al Parlament de Catalunya com ara Joaquim Nadal, Anna Simó, Joan Boada, Begoña Montalban i Xavier Dilmé. Va destacar l'important afluència de persones del món de l'educació, en diferents àmbits, com ara el filòsof de l'educació Octavi Fullat, Pere Baltà, president de la Fundació Paco Candel, o el delegat Territorial d'Ensenyament a Girona, l'Albert Baiot, així com públic en general vingut de diferents indrets sobretot de les comarques gironines i barcelonines. També ens va acompanyar el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, i alcalde de Begur, Joan Català, així com d'altres personalitats d'entre les quals cal destacar una important representació del consistori palafrugellenc, encapçalada per l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, que va cloure l'acte.

Tot i que per a nosaltres seria fàcil explicar els ets i uts de l'acte, creiem oportú que per a més informació poden seguir les noticies i/o enllaços de mitjans de comunicació que s'han fet ressó de la presentació pública de la Fundació Pallach. Nosaltres, en aquesta ocasió, els deixarem constància de l'acte a través de fotos de les diferents intervencions, escenificacions i moments puntuals.Ens posem en marxa

La Fundació Josep Pallach es presentarà públicament el proper 13 de gener al Teatre Municipal de Palafrugell, en un acte durant el qual recordarem la figura de Josep Pallach, coincidint amb el 35è aniversari de la seva mort, i explicarem què pretén la fundació que porta el seu nom.

L’acte comptarà amb la participació de l’escriptor Antoni Puigverd, que farà una “Evocació de Josep Pallach”, de qui va ser alumne a la universitat, i del catedràtic de Ciència Política de la UAB Joan Subirats, que oferirà la lliçó inaugural Quina educació i per a quina societat? La importància de la transversalitat en el món educatiu. Durant la vetllada es projectarà l’audiovisual Josep Pallach, pedagog, en què es recullen opinions de la seva vídua i la seva filla, així com de diverses personalitats del món de la pedagogia i la política que van conèixer de prop Pallach. Així mateix, un parell d’escenificacions puntuals sobre Pallach, a càrrec de l’actor David Galceran, seran la introducció i enllaç entre el mestre de mestres i la fundació que porta el seu nom.

Tot i que no hi serà present, l’expresident Jordi Pujol donarà també la benvinguda a la fundació a través d’un missatge enregistrat. L’acte, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palafrugell, començarà a 2/4 de 8 del vespre.Les obres d'art de la Fundació dipositades al Museu del Suro

Una vegada enllestit el tràmit reglamentari del peritatge de les catorze obres d'art que conformen el patrimoni fundacional, els quadres van ser dipositats al Museu del Suro de Palafrugell.

El lliurament es va portar a terme el 14 de juliol del 2011 per tal que les obres restin en dipòsit temporal per temps indefinit, en les dependències del Museu del Suro i puguin ser exposades de manera oberta al públic. El lliurament el va fer Josep Maria Soler Prats com a president i representant legal del Patronat de la Fundació Josep Pallach i el regidor d'Educació i Cultura, Xavier Rocas, com a representant de l'Ajuntament de Palafrugell, les va acollir.

Acte de constitució de la Fundació Josep Pallach

Davant del notari Sr. José M. Chiner es signà el dia 18 de març de 2011 la constitució de la Fundació Josep Pallach.

A l’acte, que va tenir lloc a l’Ajuntament de Palafrugell, hi assistiren les següents persones: Sergi Sabrià –Alcalde-President de l’Ajuntament de Palafrugell-; Joan Aliu –regidor Delegat d’Educació i Vila Educadora de l’Ajuntament de Palafrugell-; Núria Aupí -Tècnica Cap de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell-; M. Carme Güell, en representació del Consell Comarcal del Baix Empordà; Rosa  M. Medir –Directora de l’IRE de la UdG; Josep M. Soler; M. Lluïsa Grassot; Marià Júdez; Josep Bofill; Frederic Suñer i Lluís Medir. La Sra. Medir intervingué com a mandatària verbal de la Dra. Anna M. Geli –rectora de la UdG-, així com de la Dra. Meritxell Estebanell –directora de l’ICE de la UdG- i del Dr. Francisco Jiménez –degà de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG. El Sr. Josep M. Soler intervingué com a mandatari verbal de la Sra. Consol Cantenys –Presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà-. Les persones verbalment representades van ratificar posteriorment l’escriptura.

S’incorporà l’autorització de la Sra. Teresa Juvé, vídua Pallach, per a la utilització del nom de la Fundació.

A partir d’aquell moment de constitució de la Fundació se seguiren els tràmits per a la presentació de la Carta Fundacional al Departament de Justícia.

Finalment, a principis del 2012, la Fundació Josep Pallach quedà inscrita amb el n. 2715 al Registre de Fundacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.


 
 
Regreso al contenido | Regreso al menu principal